Klachtenregeling
U kunt uw onvrede altijd direct met de zorgverlener bespreken. Komt u er via deze weg niet uit of vindt u dat te moeilijk? Dan kunt u zich wenden naar de wijkverpleegkundigen. Zij staan voor u klaar en bieden u een luisterend oor. Uw klacht wordt door hen in de organisatie besproken en bemiddelt om tot een goede oplossing te komen. Als uw klacht is afgerond, ontvangt u schriftelijk een verslag met de verbeterpunten en afspraken.
Veelgestelde vragen
Als u een klacht heeft dan kunt u dit eerst proberen op te lossen met de wijkverpleegkundige of teammanager. U kunt ze altijd aanspreken. Zij staan voor u klaar.
De cliënt mag altijd zelf de klacht indienen. Lukt dat niet? Dan kunnen de volgende personen dat namens de cliënt doen:
- De cliëntvertegenwoordiger;
- De naaste van de cliënt;
- Een nabestaande van de cliënt.
Klachten kunnen schriftelijk via de e-mail of mondeling worden ingediend. Op deze site vindt u het klachtenformulier.
- De wijkverpleegkundige bespreekt de klacht van een cliënt met de persoon op wie de klacht betrekking heeft en daarna met de direct leidinggevende.
- Op basis van de bevindingen van de wordt een proces ingezet waarbij afspraken voor een verbetertraject schriftelijk worden vastgelegd.
- Een klacht dient in principe binnen een periode van 6 weken te zijn afgehandeld.
- Iedere klacht wordt schriftelijk afgesloten. De klager ontvangt daarvoor een brief.
Als u niet tevreden bent over de afwikkeling van de klacht, kunt u dit bespreken met de wijkverpleegkundige. Lukt het niet uw klacht naar tevredenheid op te lossen dan kunt u uw klacht aanbieden aan de Geschillencommissie. Voor meer informatie kunt ons klachtenreglement lezen.