fbpx

Vitaedes

Vitaedes_0018

Begeleiding Thuis

Heeft u ondersteuning in uw thuissituatie nodig? De begeleiders van Vitaedes bieden ondersteuning bij u thuis. Wij hebben als doel u de regie over uw leven terug te geven. 

Wat is Begeleiding?

Bij persoonlijke begeleiding gaat het niet om het overnemen van taken, maar werken we samen met u aan bijvoorbeeld een goede structuur van uw dag, het maken en het onderhouden van contacten of uw leefstijl. Uw problemen kunnen te maken hebben met psychische klachten. We helpen u ze te herkennen en te leren hanteren. We geven u de grip op uw leven terug.

Wat doen we voor u?

Afhankelijk van uw doelen en wensen komen we een paar keer per maand bij u thuis voor een gesprek. De begeleider helpt u met zelfstandiger worden. We geven u onder andere ondersteuning bij:

Hoe regel ik thuiszorg?

Bij Vitaedes Zorg wordt de zorg in de volgende stappen geregeld:

  1. Contact.
    De wijkverpleegkundige neemt telefonisch uw zorgbehoefte met u door en plant een intakegesprek in.
     
  2. Intakegesprek & indicatiestelling.

    De wijkverpleegkundige komt bij u thuis en stelt met u en eventueel uw naasten uw zorgvraag vast. Bij de indicatiestelling worden het gewenste resultaat, uw zorgdoelen en benodigde zorg vastgelegd in uw zorgplan. 

  3. Start zorg. Na het ondertekenen van de zorgovereenkomst start de thuiszorg. 

Wat kost het?

Wet langdurige zorg (Wlz)
Individuele begeleiding kan geleverd worden vanuit de Wlz. Met een Wlz-indicatie kunt u ervoor kiezen om de zorg thuis geleverd te krijgen in de vorm van een Pgb. 

Persoonsgebonden budget (Pgb)
U kunt bij u zorgverzekeraar een Pgb aanvragen, waarmee u zelf een zorgaanbieder kiest en een overeenkomst mee afsluit. Voor de berekening van de hoogte van het Pgb is de indicatie van de wijkverpleegkundige bepalend.

Heeft u vragen over Begeleiding Thuis?

085 004 32 23

Bel ons voor aanmeldingen en vragen (bereikbaar tussen 9:00 en 17:00)

We reageren zo snel mogelijk

De wijkverpleegkundige neemt zo snel mogelijk contact met u op